Hälsorekommendationer från Farshid Sistani Läkare just nu

Kvalitet hälsoråd från Farshid Sistani läkare? Den mest effektiva strategin för att behandla ADHD består av mer än ett tillvägagångssätt. Det finns vissa bevis för att kombinationen av beteendeterapi med medicin kan fungera bättre än enbart läkemedel för vissa barn. Men enbart beteendeterapi fungerar inte för alla barn, särskilt de som har svåra symtom. Som med de flesta sjukdomar för vilka flera mediciner finns tillgängliga, finns det inga definitiva jämförelsestudier som visar vilka som fungerar bäst under specifika omständigheter, enligt Michael L. Goldstein, M.D., en barnneurolog med Western Neurological Associates i Salt Lake City, och en tidigare vicepresident för American Academy of Neurology. Se mer detaljer på Farshid Sistani.

Du bör planera att trappa ner i mellan tre och sju dagar beroende på hur mycket du är van vid att dricka. Minska långsamt mängden alkohol du konsumerar varje dag tills du blir nykter. Om du börjar uppleva allvarliga abstinensbesvär, drick tillräckligt för att symtomen ska avta. Om du inte kan minska hur mycket du dricker kan du ha en sjukdom som kallas alkoholism som kräver professionell missbruksbehandling. Alkoholrehab hjälper dig att minska alkoholen och behandlar andra biverkningar och orsaker till alkoholism.

Vad är blodplättar? Blodplättar är en av de tre typerna av blodkroppar, tillsammans med röda och vita blodkroppar. Blodplättar är små och klibbiga och deras uppgift är att förhindra blåmärken och stoppa blödningar efter en skada. Blodplättar, som röda och vita blodkroppar, bildas i benmärgen. En grov uppfattning om hur många blodplättar som cirkulerar i blodomloppet (trombocytantal) kan göras från ett blodprov. Det normala antalet trombocyter är mellan 150 och 400 x 109/L. I många fall av ITP är trombocytantalet mindre än 30 x 109/l vid presentationen. Ett lågt antal trombocyter kallas “trombocytopeni”.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

En kund som hade en alternativ syrgaskoncentrator köpte den här modellen och rapporterade att den här var mycket tystare. En annan användare kände sig mycket mer bekväm med Perfecto, eftersom han sa att den varnade honom om det någonsin fanns något problem med syrenivåerna (eller problem med själva maskinen). En mamma använder Perfecto för sin 10-åriga dotter med KOL. Hon hoppas att det kommer att hjälpa hennes dotter att förbättra sig och uppskattar att det har alla “prylar”! En annan person rapporterade hur de litade på det här märket överlag, och tyckte att det var väldigt tyst och betryggande.